www.istanboule.se & www.istanboule.com ©glans 2007

Till Minne av Lucas Stahre 1931-1998

 

Lucas Stahre var under många år idésprutan och visionären i Club I’Stan Boule. Då han nu lämnat sina vänner och lämnar ett stort tomrum av saknad, så har klubben ,i samråd med familjen, beslutat att lagtävlingen för Smålandslag skall få namnet Lucas Minne. Lucas var alltid lagspelaren och han ingick så sent som den 22 mars 98 i klubbens lag som kom fyra i Svenska Cupen. Det är ett enormt arbete som Lucas har gjort för att få ett BouleCenter i Jönköping.

 

Planeringen gjordes redan 1994 och hela tiden var målet att få en egen anläggning som helt är anpassad för Boule, både inne och ute, året runt.
Att Lucas nu inte får vara med och fortsätta utvecklingen på 2000-talet är en stor förlust för klubben. Planerna för framtiden hade Lucas redan lagt upp och styrelsens mål är att genomföra dessa, helt i Lucas anda.
Denna sidan kommer i framtiden att vara helt
reserverad till minne av Lucas Stahre.


Tommy Glans, klubbkompis och vän...
i saknad...
1998-03-29

 

 

 

Lucas Starhe hua vad jag saknar dig... tänk vad rätt du fick till slut...ditt eviga tjatande om att vi måste verkligen satsa på yngre i Boulen annars blir de inte bra... varje möte ville Lucas ha en egen punkt på dagordningen och gissa vad han pratade om...VAD SKA VI GÖRA FÖR ATT FÅ IN MER YNGRE FOLK I KLUBBEN....SKA VI HA SM PÅ KABELAND... Vad han jobbade denna karl....Jag fick äran att sova i samma rum som Lucas när vi var i Halmstad och spelade Svenska Cupen...Han fick hoppa in i sista sekund eftersom de var någon som inte kunde följa me...Vi låg och pratade hela natten hur vi skulle kunna fixa till klubben och rekrytera mer yngre spelare.. och jag minns när han han sa med darr i rösten TÄNK ATT JAG HAR FÅTT SPELA I BOULENS FIN RUM... han var såå glad att han fick vara med och representera klubben i Svenska Cupen... tyvärr så lämnade han oss 1 vecka senare...Lucas älskade alla spelsätt som var att spela tillsammans typ 4-manna Smålänskan osv. därför startade vi Lucas Minne i hans ära.

 

SAKNAR DIG LUCAS/Dennis

 

 

Startsidan

I'Stan Boulare

Bild Galleri